Acélszálak


Az acélszál (acélhaj) az ipari padlók, lőtt betonok, előregyártott betonelemek szerkezeti megerősítésére alkalmas termék. Hosszuk, átmérőjük, alakjuk, kiképzésük, húzó- és hajlítószilárdságuk mindig az előírt feladathoz igazodik. Alkalmazásuk a távtartós hegesztett betonháló elhelyezésével, rögzítésével ellentétben rendkívül egyszerű: a megadott mennyiséget a betongyárban, vagy mixerautóban bele kell keverni a betonba. A teljes elkeveredés után a szálak egyenletes eloszlású térhálós elhelyezkedéssel átszövik a betonlemez teljes terjedelmét, és ott is kifejtik hatásukat, ahol a hegesztett háló erre már nem képes.


Az acélszál erősített betonok mechanikai tulajdonságai megváltoznak a szálerősítés nélküliekhez képest: alkalmazásuknak elsődleges célja a keletkező húzóerők felvétele használati terhekre és a határ terhekre egyaránt.


A legalkalmasabb acélszál típust mérnökeink az adott projekt adatai ismeretében (beton nyomószilárdság, ágyazati tömörség, betonlemez vastagsága, terhelési adatok - megoszló terhelés, jármű terhelés, polcláb terhelés, targoncaterhelés, stb.) meghatározzák, mint ahogy az adagolási mennyiségeket beton m3-enként. A statikai számítást ingyenesen elkészítjük, és javaslatot teszünk a legjobb és költséghatékonyság szempontjából legelőnyösebb száltípusokra is.

Az igénylőlap LETÖLTHETŐ INNEN.

betonerősítő acél- és szintetikus szálak minden méretben, alakban, akár korróziómentes bevonattal is