Ipari padló - betonpadló - kültéri betonpadló: tegyük a betont még jobbá!

Föbb termékcsoportjaink:

Ipari padlók Exkluzív környezetek Acélszálak és
acélszál kiváltó anyagok

Gép- és tartozék értékesítés

Ipari padló alatt elsősorban ipari épületekben (üzemcsarnokok, raktárcsarnokok, logisztikai épületek, javító műhelyek), mezőgazdasági raktárak, valamint előzőek megközelítésére kialakított kültéri, nagy terhelésnek kitett betonból készített vízszintes felületet értjük. Az ipari padlók legfontosabb jellemzői:
- nagy teherbírás: a tervezés során felmerülő terhelésekre (teheresetek) statikailag méretezik
- megfelelő kivitelezés esetén rendkívül tartós, karbantartásigénye kicsi és költséghatékony
- kopásálló és pormentes felületű (kéregerősített felszín esetén)

Az ipari padló készítésének menete, felhasznált anyagok
1. Megfelelő szilárságú ágyazat
Általában zúzottkőből vagy a kavicsból 15-25 cm vastagságú tömörített ágyazatot készítenek. Az ágyazat teherbírása nagymértékben meghatározza az ipari padló végső minőségét. Teherbírását, tömörségét tanácsos tárcsás méréssel ellenőrizni.
2. Polietilén fólia talajpára elleni szigetelés a beton és az ágyazat közé
A polietilén fólia feladata elsősorban a talajpára elleni szigetelés, másodsorban a felületén a betonlemez el tud mozdulni, így csökkenthető a betonlemez eltörésének, megrepedésének kockázata. 
3. Méretezéssel megállapított vastagságú és minőségű beton padló 
Az ipari padló betonozása során célszerű acélszál vagy műanyag acélszál helyettesítő makrószál erősítést alkalmazni. A pillérek, aknák, dokkolókapuk körül szükséges nyíróvasalás vagy hegesztett háló elhelyezése. 
4. Koptató réteg
A kéregerősítő anyagot a kötésben levő beton felületére meghatározott, általában 4-6 kg/m2 adagolással hordják fel, majd a betonfelületbe  tárcsás simítógépekkel bedolgozzák. A glettelési fázis végén a betonfelület tömör, zárt, összefüggő réteget alkot, mechanikai sérülések (letörés, kopás, stb) ellen védetté válik.
Glettelés után a gyors kipárolgás okozta repedések ellen párazáró folyadék felhasználásával, vagy fóliafektetéssel védekeznek.
5. Dilatációs hézag vágása
A koptató réteg elkészülte után 1-2 nappal készül a dilatációs, más néven tágulási hézag vágása.